March 24, 2005

"ARTURO SOLARI: Mèxic, La India i Catalunya"

“ARTURO SOLARI: MÈXIC, LA ÍNDIA I CATALUNYA

En aquesta exposició mostro un petit recull de la meva obra dels últims anys.
Com veureu, hi ha dues vessants: l’obra feta sobre paper de petit format i l’obra realitzada damunt tela en formats una mica més grans.

Us explico breument el perquè del títol d’aquesta mostra:
Mèxic: ha estat el meu lloc de naixement, on jo vaig créixer i estudiar i on jo vaig aprendre a no tenir por al color. Tots els colors i els tons són barrejables il·limitadament. D’aquest país he après que tinc aquesta llibertat sense límits en el meu ús del color.

La Índia: un caire diferent va influir la meva pintura quan vaig descobrir i practicar la meditació d’origen hindú i aleshores “connectar” amb mi mateix, amb allò trascendent i amb aquesta dimensió espiritual que és aquest país, en la meva experiència. Vaig començar a pintar elefants molt abans que anés per primer cop a la Índia. Després de cuatre viatges que he fet, he comprovat que els elefants són omnipresents allà i em pregunto: “com és que he pintat tants elefants i encara no em canso?”.

Catalunya: És la meva terra d’acollida física, d’adopció i d’integració en un procés de desenvolupament tant personal com professional. Aquesta és una terra que m’estimo molt perquè com a inmigrant que sóc, aquí s’han fet realitat molts dels meus somnis, que una vegada vaig somniar a Mèxic. El caràcter de vegades introvertit i de vegades creativament explosiu de la gent d’aquesta terra li ha anat molt bé al meu tarannà interior.

Per tot això el títol de l’exposició és aquest i així agraeixo a aquests tres llocs del Globus pel que m’han permès expressar a través seu.
Per això finalitzo amb aquesta frase: “Vaig néixer a Mèxic, tinc ànima de la Índia i visc a Catalunya”.

Arturo SolariEl Prat de Llobregat, 17 de gener de 2005.